Πέφτουν οι μάσκες στους χριστιανοδημοκράτες

Δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή

Όταν ένα σύστημα εξουσίας κυβερνά επί υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα, οι εκπρόσωποι του τείνουν να πιστέψουν ότι έχουν ασυλία για όλα. Η αλαζονεία και τα λάθη που προκύπτουν από την αίσθηση ατιμωρησίας κάποια στιγμή αρχίζουν να έχουν πολιτικό κόστος. Στη Γερμανία- ή μάλλον, και στη Γερμανία- αυτή η στιγμή είναι τώρα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα ηττήθηκε στις εκλογές που έγιναν χθες Κυριακή σε δύο γερμανικά κρατίδια, αν και παραμένει πρώτη δύναμη σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Το βασικό ερώτημα για την ένωση CDU/CSU είναι αν η οργή του πληθυσμού θα καταλαγιάσει πριν τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου ή αν για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια, θα σχηματιστεί ομοσπονδιακή κυβέρνηση χωρίς αυτούς. Επειδή ο Σεπτέμβριος είναι μακριά, αν σας βοηθούν τα γερμανικά σας, συστήνω αυτή την εξαιρετική εκπομπή στην οποία ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των χριστιανοδημοκρατών, Ραλφ Μπρίνκχαους, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ο κύριος με το εκκεντρικό κούρεμα που τον σφυροκοπεί είναι ο σχολιαστής του Spiegel, Σάσα Λόμπο.

Brinkhaus vs Lobo

Τέλος, η αγαπημένη μου λεπτομέρεια για τις πολιτικές δυναστείες οι οποίες, εκεί που νομίζεις ότι πέρασαν στην ιστορία, επιστρέφουν για μπίζνες

Η Βαυαρία προμηθεύτηκε ένα εκατομμύριο μάσκες με το εξωφρενικά υψηλό τίμημα των 10,5 ευρώ το κομμάτι. Η εταιρεία που έκανε χρυσές δουλειές εκπροσωπείται από την κόρη του πρώην υπουργού Γκέρολντ Τάντλερ σε συνεργασία με την κόρη του «πατριάρχη» του κόμματος CSU, Φραντς-Γιόζεφ Στράους. 

Share

CDU / Steffen Böttcher